Home Nieuws

Parketvloer schuren en oliën

Parketvloer schuren en oliën

Je parketvloer schuren en oliën zorgt ervoor dat je vloer er weer stralend uitziet en bovendien kan je vloer er dan weer jaren tegenaan. Bovendien is de vloer dan ook weer goed beschermd tegen vuil, vocht en beschadigingen. 

Maar waar begin je, wat voor soort vloer heb je precies en wanneer ga je je parketvloer schuren en oliën? Allemaal vragen die ineens in je opkomen. In dit blog proberen we veel van deze vragen voor je te beantwoorden. 

We beschrijven achtereenvolgens waarom je voor olie zou moeten kiezen, hoe het behandelen van jouw vloer in zijn werk gaat, hoe lang het duurt om jouw parketvloer te behandelen en als laatste geven we je een indicatie van de kosten voor het behandelen van jouw parketvloer. 

Waarom wel of niet voor olie kiezen?

Het behandelen van jouw parketvloer met parketolie is een goede manier om de levensduur te verlengen en de eigenschappen ervan te verbeteren. Parketolie is een soort lak- en waxachtig materiaal dat wordt aangebracht om de parketvloer te beschermen tegen schade zoals krassen, slijtage en verkleuring. Het voegt ook een glans toe aan jouw vloer en maakt het eenvoudiger om schoon te maken. 

Hoewel parketolie een goede optie is om jouw parketvloer te beschermen, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren voordat je besluit of het de juiste keuze is voor jouw vloer. 

  • Ten eerste is het belangrijk om te weten uit wat voor soort hout jouw vloer bestaat. Sommige houtsoorten reageren beter op parketolie dan andere. Zo moet je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je een olie gebruikt die geschikt is voor de specifieke soort hout die jouw vloer bevat. 
  • Ten tweede is het belangrijk om jouw budget in gedachten te houden. Parketolie is meestal duurder dan andere opties zoals polyurethaan, dus als je een beperkt budget hebt, kan parketolie misschien niet de beste optie zijn. 
  • Ten derde is het belangrijk om het onderhoud in gedachten te houden. Parketolie heeft meer onderhoud nodig dan andere opties, dus als je niet regelmatig tijd hebt om de vloer schoon te maken en de olie opnieuw aan te brengen, kan parketolie misschien niet de beste optie zijn. 
  • Ten slotte is het belangrijk om de kwaliteit en duurzaamheid van parketolie in gedachten te houden. Parketolie kan een goede optie zijn als je een hoge kwaliteit en duurzaamheid wilt, maar als je een goedkopere optie zoekt met minder onderhoud, dan zijn er andere opties die beter bij jouw behoeften passen. 

Al met al is parketolie een goede optie om jouw parketvloer te beschermen, maar het is belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren voordat je een keuze maakt. Als je de kosten, het onderhoud en de kwaliteit in gedachten houdt, kun je een goede beslissing nemen over wel of niet voor parketolie te kiezen.

Je houten vloer afwerken met parketolie
Het is geen geheim dat je parketvloeren een luxe look kunnen geven aan elke ruimte. Maar als je je parketvloer wilt laten stralen, dan is het belangrijk dat je het afwerkt met de juiste parketolie.

Parketolie is een speciaal product dat je houten vloeren beschermt tegen schade door vuil, water en UV-stralen. Het helpt ook om de levensduur van je parketvloer te verlengen. 

Het eerste wat je moet doen is je vloer grondig schoonmaken. Dit kan door te stofzuigen, te vegen en te dweilen, en vervolgens de vloer te schrobben met een speciale parketvloer reiniger.
Zorg ervoor dat alle resterende stof en vuil worden verwijderd voordat je parketolie aanbrengt. 

De parketolie zelf is relatief eenvoudig aan te brengen met een schuimroller of verfkwast. Begin met het aanbrengen van de parketolie in de hoeken en randen van je vloer en werk vervolgens naar het midden toe. Zorg ervoor dat je een dunne laag aanbrengt en dat de parketolie volledig wordt gedekt. 

Laat de parketolie volledig drogen voordat je verder gaat met het aanbrengen van een tweede laag. Laat de tweede laag minstens 24 uur drogen voordat je de vloer weer gebruikt. 

Na het afwerken van je parketvloer met parketolie, zul je zien dat je parketvloer er beter uitziet, klinkt en voelt. De parketolie zal je vloer ook beter beschermen tegen schade, zodat je er nog vele jaren van kunt genieten.

Hoelang duurt het om een parketvloer te schuren en te oliën?

Als je een oude parketvloer weer wilt laten stralen als nooit tevoren, wil je natuurlijk graag weten hoeveel tijd het kost om een parketvloer te schuren en te oliën.

Het schuren en oliën van een parketvloer is een zeer tijdrovend project, maar het resultaat is het waard! Het duurt ongeveer twee tot vijf dagen om een parketvloer goed te schuren en te oliën. De exacte tijd hangt af van de grootte en conditie van de vloer. 

Als de vloer een laklaag heeft, kan het schuren en oliën van de vloer langer duren. Het schuren van een parketvloer is een vereiste om de vloer goed te oliën. Tijdens het schuren worden alle oude laklagen en oneffenheden verwijderd. 

Een professionele parketschuurmachine wordt gebruikt om de vloer te schuren. Het schuren van de vloer kan twee tot vier uur duren, afhankelijk van de grootte van de ruimte. Om de vloer te oliën, moet de vloer eerst grondig worden gereinigd om stof en vuil te verwijderen. 

De olie wordt vervolgens aangebracht met een schuimroller of een kwast. De olie moet grondig worden ingewreven om een consistent resultaat te verkrijgen. Het oliën van een parketvloer duurt ongeveer twee tot drie uur. 

Het is belangrijk om de juiste gereedschappen en materialen te gebruiken om het beste resultaat te behalen. Als je de vloer zelf wilt schuren en oliën, is het belangrijk om voorzichtig te zijn om schade te voorkomen. 

Als je twijfelt, overweeg dan om de hulp van een professionele parketteur in te schakelen.

Hoeveel kost het om een parketvloer te laten schuren en oliën?
Het laten schuren en oliën van een parketvloer is een investering die je doet om je vloer een mooi en duurzaam resultaat te geven. Als je een parketvloer hebt, is het belangrijk je vloer op de juiste manier te behandelen, zodat deze zo lang mogelijk meegaat. 

Maar wat kost het om je parketvloer te laten schuren en oliën? Het antwoord op deze vraag hangt af van de grootte en het type parketvloer dat je hebt. Als je een kleinere vloer hebt, zal het schuren en oliën van je vloer minder kosten dan een grotere vloer. Ook het type parketvloer speelt een rol. 

Er zijn verschillende soorten parket vloeren, zoals laminaat, kurk of massief hout, en deze hebben allemaal een verschillende prijs. Hierbij komt ook nog de prijs van het materiaal dat gebruikt wordt, zoals schuurpapier, lijm en olie. 

De precieze kosten hangen af van de omvang van de klus en de kwaliteit van de materialen die gebruikt worden. Het schuren en oliën van je parketvloer is een investering waar je jarenlang plezier van hebt. Je vloer wordt niet alleen mooi, maar ook duurzamer. 

Bovendien voorkom je hiermee schade aan je vloer, waardoor je er langer van kan genieten. Als je je parketvloer goed behandelt, heb je er jarenlang plezier van. 

Wil je weten wat het kost om je parketvloer te laten schuren en oliën? Lees dan hieronder nog even verder. 

Parketvloer schuren en oliën kosten

In het overzicht hieronder geven wij een indicatie van de kosten om jouw parketvloer te laten behandelen per afwerking. De kosten zijn weergegeven per vierkante meter.

Afwerking                                                                                            Kosten per m2
Parketvloeren Schuren
(Volledig afgewerkt en klaar voor nabehandeling)
€20,-
Parketvloer Schuren en Oliën kosten Vanaf €23,- 
Parketvloer schuren en lakken(1 componenten lak)Vanaf €28,-
Parketvloer Schuren reinigen en onderhoudVanaf €8,-

Hopelijk geeft het bovenstaande overzicht je een goede indicatie van wat de kosten zijn om jouw parketvloer te laten schuren en oliën. Houdt er rekening mee dat er nog wat factoren zijn die invloed kunnen hebben op de prijs. Onder andere een bijzondere kleur/merk lak of olie en de staat van de vloer spelen hierin een rol.
We raden daarom altijd aan om geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen via de button op de site.  Op deze manier kunnen onze vakmensen een accurate prijsindicatie afgeven, zodat jij exact weet welke kosten jij kunt verwachten om jouw parketvloer te laten schuren en oliën.

Hopelijk geeft het bovenstaande overzicht een goede indicatie van de kosten om jouw parketvloer te schuren en te behandelen. Er zijn uiteraard nog wat factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs, zoals een bijzondere kleur lak of olie of ernstige beschadigingen en ander meerwerk. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan via deze pagina

Dit artikel is geschreven door:
Ryan Flanagan (Auteur)
Parketteur sinds 2012

Meer nieuws

Officieel erkend als specialist
Gecertificeerde parketteurs
Binnen 24 uur offerte op maat
Betaling pas na oplevering

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse om uw parket vloer te laten behandelen?

Al meer dan 23 jaar een familiebedrijf Ook zo enthousiast geworden?
Bent u benieuwd naar de beste behandeling voor u vloer? Wij denken graag met u mee!

Vraag vrijblijvend een offerte aan en wij nemen binnen een dag nog contact met u op.

Voor vragen of advies staan wij natuurlijk ook voor u klaar.
We zijn te bereiken op telefoonnummer:
085 - 06 04 019
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram