Home Nieuws

Eiken houten vloer schuren en lakken

Eiken houten vloer schuren en lakken

Je overweegt om je eiken houten vloer te laten schuren en lakken. Maar waar moet je beginnen, wat zijn de kosten, en kun je het zelf om moet je het laten doen? Allemaal vragen waar je graag antwoord op zou willen. 

In dit blog geven we jou antwoord op al deze vragen en meer. Allereerst leggen we je wat de voordelen zijn van het schuren en lakken of oliën van je eiken houten vloer vervolgens leggen we uit hoe je zelf jouw eiken houten vloer kunt schuren en lakken. Daarna gaan we verder in op de vraag of je zelf je eiken houten vloer kunt schuren en oliën. Verder vertellen we hoe het oliën van je eiken houten vloer in zijn werk gaat zonder schuren. Tenslotte geven we je een overzicht van de kosten als je dit werkje zou uitbesteden aan een professionele parketteur. 


Voordelen eikenhouten vloer schuren
Als je op zoek bent naar een duurzame vloeroplossing, is eikenhout een van de beste opties. Eikenhouten vloeren zijn niet alleen duurzaam, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Een eiken vloer schuren is een goede manier om jouw eiken vloer er als nieuw uit te laten zien. 

In dit artikel bespreken we de voordelen van eikenhouten vloer schuren. 

  • Ten eerste is eikenhout een van de sterkste houtsoorten die er zijn. Het is ook relatief goedkoop. Bovendien is het ongelooflijk duurzaam. Daarom is eikenhout een van de beste opties voor vloeren. Door eikenhouten vloeren te schuren, voeg je nog meer duurzaamheid toe aan je vloeren. 
  • Ten tweede komt eikenhout in vele verschillende kleuren en soorten. Dit betekent dat je je eikenhouten vloer kunt schuren en afwerken in een kleur die bij je interieur past. Het is ook mogelijk om de kleur van je eikenhouten vloer te veranderen door het te verven. 
  • Ten derde is eikenhouten vloer schuren een goede manier om je vloer er als nieuw uit te laten zien. Door je eikenhouten vloer te schuren, verwijder je alle schade die door dagelijks gebruik is ontstaan. Het is ook mogelijk om je eikenhouten vloer te lakken of te verven. Dit voegt extra bescherming en glans toe aan je vloeren. 
  • Ten slotte is het schuren van eikenhouten vloeren een goede manier om te besparen op kosten. Door je eikenhouten vloer te schuren, kun je veel geld besparen dat je anders had moeten besteden aan het kopen van een nieuwe vloer. 

Voordat je begint met het schuren van jouw eikenhouten vloer, is het belangrijk om de juiste schuurmachine te kiezen. Kies een schuurmachine die geschikt is voor hard hout. Verder is het belangrijk om je eikenhouten vloer voorzichtig te schuren. Te veel schuren kan resulteren in schade aan je vloer. 

Als je de bovenstaande voordelen van eikenhouten vloer schuren in overweging neemt, is het duidelijk dat het schuren van eikenhouten vloeren een goede manier is om je vloer er als nieuw uit te laten zien. Bovendien is het een goede manier om geld te besparen.

Zelf eiken houten vloer schuren en lakken

In dit blog leggen we jou stap-voor-stap uit hoe jij jouw eiken houten vloer kunt schuren en lakken.

Voordat je begint met het schuren en lakken van je eiken houten vloer, is het belangrijk dat je de vloer goed voorbereid.

Zorg er eerst voor dat de kamer helemaal leeg is. Daarna ga je de vloer nalopen op oneffenheden en beschadigingen om zo ervoor te  zorgen dat het te bewerken oppervlak zo glad en egaal als mogelijk is. 

Nu ga je het stof en vuil verwijderen middels stofzuigen en dweilen zodat de vloer mooi schoon is. Hierna begin je met het schuren van de vloer om de oude lak te verwijderen. Gebruik hiervoor een schuurmachine met korrelgrootte 80-120. Deze korrelgrootte zorgt ervoor dat je een glad oppervlak creëert zonder de structuur van de vloer te verliezen. Nadat je de vloer hebt geschuurd, is het belangrijk om de vloer weer te stofzuigen en te dweilen.

Als je klaar bent met het stofzuigen en dweilen, en de vloer is weer goed opgedroogd, kun je beginnen met het lakken van de vloer. Hiervoor gebruik je een goede kwaliteit lak die bestand is tegen slijtage. Na het lakken is het belangrijk om de vloer af te werken met een goede kwaliteit vloer was. Deze zorgt ervoor dat je een mooie glans en bescherming krijgt op je vloer.

Zorg er ook voor dat je de vloer regelmatig onderhoudt met behulp van de juiste producten. Met deze stap-voor-stapgids kun je zelf je eiken houten vloer schuren en lakken. Het is een klus die veel mensen zelf kunnen uitvoeren en het resultaat is prachtig. Je eiken houten vloer zal er na het schuren en lakken mooi uitzien en je kunt er weer jarenlang van genieten.

Bovendien kan je ook kiezen om je eiken parket, plankenvloer of andere eiken vloeren te laten schuren en lakken door een professionele parketteur. Op deze manier zorg je ervoor dat je eiken houten vloer er perfect uitziet en je er jarenlang van kunt genieten.

Kan ik zelf een eiken vloer schuren en oliën?
Het schuren en oliën van een eiken vloer is een taak die veel mensen liever overlaten aan een professionele parketteur. Maar er zijn ook veel mensen die zelf aan de slag willen gaan met hun eiken vloer.

Maar is het wel mogelijk om zelf een eiken vloer te schuren en te oliën?
Het antwoord is ja!
Het is mogelijk om zelf een eiken vloer te schuren en te oliën. Als je de juiste kennis en materialen hebt, is het niet al te moeilijk om deze klus zelf te klaren. Maar onderschat het ook niet.

De eerste stap is het schuren van de vloer. Hiervoor heb je een goede schuurmachine nodig. 

Koop of huur een schuurmachine die is ontworpen voor het schuren van eiken vloeren, zoals een industriële schuurmachine. Deze schuurmachines zijn speciaal ontworpen om zonder teveel schade aan de vloer te schuren. 

Vervolgens is het tijd om de vloer te oliën. Hiervoor heb je een speciale olie voor eiken vloeren nodig. Er zijn veel verschillende soorten oliën verkrijgbaar, dus het is belangrijk om de juiste olie te kiezen. De olie die je kiest, moet geschikt zijn voor het type eiken vloer dat je hebt. Nadat je de olie hebt gekozen, is het tijd om de olie op de vloer aan te brengen. Breng de olie aan met een schone, zachte doek, zodat je de olie gelijkmatig over de vloer kan verdelen. Laat de olie een paar minuten intrekken voordat je de overtollige olie met een schone doek verwijdert. 

Als je deze stappen hebt gevolgd, heb je een eiken vloer die klaar is om weer jarenlang van te genieten. Een eiken vloer die je zelf hebt geschuurd en geolied zal er niet alleen goed uitzien, maar ook langer meegaan. Al met al is het mogelijk om zelf een eiken vloer te schuren en te oliën. Als je de juiste materialen en kennis hebt, is het niet al te moeilijk om deze klus zelf te klaren.

Oliën van je eiken vloer
Het onderhouden van een eiken vloer is een veel voorkomende taak voor huiseigenaren. Hoewel het hebben van een eiken vloer een investering is die veel voordelen biedt, is het belangrijk om regelmatig olie aan te brengen op je eiken vloer. Zo zorg je ervoor dat hij in topconditie blijft en je er langer mee doet. 

Olie voegt een laag weerstand toe aan de eiken vloer en helpt om de vloer te beschermen tegen krassen, vuil en andere schade. Dit is vooral belangrijk als je een eiken vloer hebt die vaak wordt gebruikt, zoals in een woonkamer of een entree. Om een eiken vloer goed te onderhouden, moet je ervoor zorgen dat je een olie gebruikt die geschikt is voor jouw type eiken vloer. 

Er zijn verschillende soorten oliën beschikbaar, dus als je twijfels hebt over welke olie het beste is voor jouw vloer, neem dan contact op met een parketteur voor advies.

Nadat je de juiste olie hebt gekozen, moet je de vloer grondig reinigen voordat je de olie aanbrengt. Zorg ervoor dat je stof, haren en ander vuil verwijdert voordat je begint. Vervolgens moet je de olie aanbrengen. Je kunt een kwast of een spons gebruiken om dit te doen. Breng de olie aan in de richting van de nerf van het hout, zodat je zeker weet dat de olie in alle richtingen wordt verdeeld. Vergeet niet om ook in de hoeken en plinten te oliën. 

Als je klaar bent, gebruik dan een schone doek om de overtollige olie op te deppen. Laat de olie vervolgens drogen voordat je je meubels terugplaatst en je vloer weer gebruikt. Oliën van je eiken vloer is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van je vloer. Het is belangrijk om het regelmatig te doen om te voorkomen dat je eiken vloer beschadigd raakt. Als je je eiken vloer goed onderhoudt, kan hij langer meegaan en zal hij er langer mooi uitzien.

Je eiken vloer laten schuren kosten

In het overzicht hieronder geven wij een indicatie van de kosten om jouw eiken houten vloer te laten schuren per afwerking. De kosten zijn weergegeven per vierkante meter. 

Afwerking                                                                                            Kosten per m2
Eiken Houten Vloeren Schuren
(Volledig afgewerkt en klaar voor nabehandeling)
€20,-
Eiken Houten vloer Schuren en Oliën kosten Vanaf €23,- 
Eiken Houten vloer schuren en lakken(1 componenten lak)Vanaf €28,-
Eiken Houten vloer Schuren reinigen en onderhoudVanaf €8,-

Hopelijk geeft het bovenstaande overzicht je een goede indicatie van wat de kosten zijn om jouw eiken houten vloer te laten schuren en behandelen. Houdt er rekening mee dat er nog wat factoren zijn die invloed kunnen hebben op de prijs. Voorbeelden hiervan zijn onder andere  een hele oude vloer die al lang niet meer behandeld is of een vloer met veel beschadigingen en kromgetrokken planken. Daarnaast kan het ook schelen welke soort afwerking je wilt hebben. Er zijn vele soorten en merken lak en olie voor eiken houten vloeren elk met een ander prijskaartje. 

We raden daarom altijd aan om geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen via de button op de website. Op deze manier kunnen onze vakmensen een accurate prijsindicatie afgeven, zodat jij exact weet welke kosten jij kunt verwachten om jouw houten vloer te laten schuren en lakken of oliën.

Hopelijk geeft het bovenstaande overzicht een goede indicatie van de kosten om jouw parketvloer te schuren en te behandelen. Er zijn uiteraard nog wat factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs, zoals een bijzondere kleur lak of olie of ernstige beschadigingen en ander meerwerk. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan via deze pagina

Dit artikel is geschreven door:
Ryan Flanagan (Auteur)
Parketteur sinds 2012

Meer nieuws

Officieel erkend als specialist
Gecertificeerde parketteurs
Binnen 24 uur offerte op maat
Betaling pas na oplevering

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse om uw parket vloer te laten behandelen?

Al meer dan 23 jaar een familiebedrijf Ook zo enthousiast geworden?
Bent u benieuwd naar de beste behandeling voor u vloer? Wij denken graag met u mee!

Vraag vrijblijvend een offerte aan en wij nemen binnen een dag nog contact met u op.

Voor vragen of advies staan wij natuurlijk ook voor u klaar.
We zijn te bereiken op telefoonnummer:
085 - 06 04 019
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram