Home Nieuws

wat kost het schuren en lakken van een houten vloer

wat kost het schuren en lakken van een houten vloer

Het schuren en lakken van een houten vloer kost tussen de €25 en de €40 per vierkante meter. 

Houten vloeren zijn prachtig en hebben een natuurlijke uitstraling. Ze zijn ook duurzaam en zullen langer meegaan dan veel andere vloertypes. Als je een houten vloer hebt, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Een manier om de levensduur van je houten vloer te verlengen is door hem te schuren en lakken.

Maar hoeveel kost het om je houten vloer te schuren en te lakken?
Het kostenplaatje van het schuren en lakken van je houten vloer hangt af van een aantal factoren, waaronder de grootte van de ruimte en de kwaliteit van het hout.

In dit blog geven we jou de informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te maken. We beschrijven wat de kosten zijn om jouw houten vloer te schuren en te lakken en vervolgens ook wat de kosten zijn als je een eiken houten vloer hebt of een parketvloer. 

Kosten schuren en lakken van jouw houten vloer
Overweeg jij om je houten vloer te schuren en lakken? De houten vloer krijgt door het lakken een strakkere uitstraling, omdat de lak de structuur en houtnerven opvult.

Door je houten vloer te lakken kan je vloer ook beter tegen vocht en neemt hij minder vuil op. Hierdoor heb je minder schoonmaakwerk. Lak heeft dan wel weer het nadeel dat kleine beschadigingen moeilijk weg te werken zijn.

Zie hieronder de kosten voor het lakken van jouw houten vloer. De prijs om je houten vloer te laten lakken is geheel afhankelijk van het merk en het soort lak dat je wilt gebruiken.

Houten vloer  schuren en lakken (1 componenten lak)€25,- tot €28,-
Houten vloer  schuren en lakken (2 componenten lak)€30,- tot  €32,- 
Houten vloer schuren en lakken (+ Colorwash)€35,- tot €40,-

Het is een efficiënte manier om je vloer te beschermen en tegelijkertijd de kleur en textuur te behouden. Het schuren en lakken van je houten vloer is een eenvoudig proces, maar het is belangrijk om een professionele vakman in te schakelen. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat de klus goed wordt gedaan. Professionele vloerleggers kunnen de klus snel en goed klaren, maar je kunt rekenen op extra kosten voor hun arbeid.

Al met al, het schuren en lakken van een houten vloer kan een kostbare aangelegenheid zijn. Maar als je de juiste vakman inhuurt, ben je verzekerd van een kwalitatief goed resultaat. Je houten vloer zal er nieuw uitzien en je kunt er jarenlang van genieten.

Eiken vloer schuren en lakken
Als je jouw eiken vloeren wilt opknappen, is het schuren en lakken de beste manier om dit te doen. Eiken vloeren schuren en lakken is een arbeidsintensief proces dat een professionele kostprijs met zich meebrengt. Maar als je het zelf doet, kun je nog steeds geld besparen.

Het schuren van eiken vloeren is een kritisch onderdeel van het proces, omdat het de basis is voor het lakken. Het schuren zorgt ervoor dat het oppervlak van de vloer vlak en glad is, zodat er een gelijkmatige laklaag ontstaat.

Als je jouw eiken vloeren zelf wilt schuren, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet de juiste schuurmiddelen kiezen, afhankelijk van het type vloer je hebt. Je moet ook weten hoeveel druk je moet gebruiken om het oppervlak te schuren, en je moet het schuurproces regelmatig herhalen om de beste resultaten te krijgen. Jouw eiken vloer lakken is een eenvoudig proces als je weet wat je doet.

Allereerst moet je kiezen welke lak je wilt gebruiken, zoals polyurethaan lak of hardwaxolie. 

Bij het lakken moet je ervoor zorgen dat het oppervlak gereinigd en geschuurd is, en dat het volledig droog is alvorens de lak aan te brengen. Als je de lak aanbrengt, controleer dan of het een gelijkmatige dekking heeft en schuur de lak af met een fijn schuurpapier om een gladde finish te krijgen.


Kosten eiken vloer schuren en lakken

De kosten voor het schuren en lakken van eiken vloeren kunnen variëren, afhankelijk van het type vloer dat je hebt, de grootte van de ruimte en de kwaliteit van de materialen die je gebruikt. Als je jouw eiken vloeren zelf schuurt en lakt, kun je veel geld besparen door de materialen zelf te kopen en de arbeid te doen. Als je echter een professionele parketteur inschakelt om jouw eiken vloeren te schuren en lakken, weet je zeker dat je een mooi resultaat krijgt.

Parketvloer laten schuren en lakken kosten

Het laten schuren en lakken van een parketvloer is een klus die veel mensen uitstellen, omdat ze niet precies weten wat de kosten zullen zijn. Om je te helpen een beter beeld te krijgen van de kosten, bespreken we in dit blog wat je kunt verwachten. Het schuren van een parketvloer is een arbeidsintensief proces dat bestaat uit het verwijderen van de oude lak, het schuren van de vloer met een schuurmachine en het verwijderen van het stof. 

Als je kiest voor het laten schuren en lakken van een houten vloer of parketvloer, moet je rekening houden met de volgende kosten:

  •  Arbeidskosten: de arbeidskosten voor het schuren en lakken van een parketvloer zijn afhankelijk van de grootte van de ruimte, het type parket en de mate van veroudering.
  • Materialen: je hebt verschillende materialen nodig voor het schuren en lakken van een parketvloer, zoals lak, primer, schuurpapier, stofzuiger,  etc. De kosten voor deze materialen verschillen per bedrijf.
  • Voorbereiding: voordat het schuren en lakken kan beginnen, moet de ruimte voorbereid worden. Denk hierbij aan het verwijderen van meubels en andere items die in de weg staan.

Wanneer al deze kosten in rekening zijn gebracht, kan het schuren en lakken van de parketvloer beginnen. De totale kosten voor het schuren en lakken van een parketvloer kunnen variëren van enkele honderden euro's tot enkele duizenden euro's, afhankelijk van de grootte van de ruimte en het type parket. 

Het schuren en lakken van een parketvloer is een investering die de uitstraling en levensduur van je vloer aanzienlijk verbetert. Als je op zoek bent naar een professionele parketteur, neem dan contact op met een gerenommeerd bedrijf dat jou kan helpen bij het schuren en lakken van je parketvloer.

Visgraat vloer schuren en lakken
Een visgraat vloer is een stijlvolle en klassieke vloer die een echte blikvanger in je huis kan zijn. Maar om ervoor te zorgen dat jouw visgraat vloer er zo mooi mogelijk uitziet, moet je de vloer van tijd tot tijd  schuren en lakken. 

In dit blog leggen we je uit hoe je dit het beste kunt aanpakken.
Allereerst moet je je visgraat vloer schuren. Dit kun je het beste doen met een schuurmachine. Zorg dat je de schuurmachine goed afstelt, zodat je de juiste druk uitoefent. Schuur de vloer grondig, zodat alle kleine oneffenheden worden verwijderd.

Als je klaar bent met schuren, veeg je de vloer grondig af met een natte dweil, zodat alle stof- en schuurresten verdwijnen. Na het schuren is het tijd om de vloer te lakken. Kies een lak die bestand is tegen slijtage en vlekken. Breng twee lagen lak aan met een kwast. Laat de lak tussen elke laag drogen. Nadat je klaar bent met lakken, kun je de vloer afwerken met een waslaag.

Breng deze laag aan met een spons. Laat de waslaag goed drogen voordat je de vloer weer beloopt. Met de juiste schuur- en laktechnieken kun je jouw visgraat vloer opnieuw laten stralen. De vloer zal er dan weer als nieuw uitzien en je kunt er jarenlang van genieten.

Heb jij een eiken houten vloer, parketvloer of visgraatvloer en wil je deze graag schuren en lakken maar durf je het toch niet aan om het zelf te doen? Hieronder geven we je een indicatie van de kosten als je het zou laten uitvoeren door een professionele parketteur. 

Houten Vloeren Schuren kosten
In het overzicht hieronder geven wij een indicatie van de kosten om jouw houten vloer te laten schuren per afwerking. De kosten zijn weergegeven per vierkante meter. 

Afwerking                                                                                            Kosten per m2
Houten Vloeren Schuren
(Volledig afgewerkt en klaar voor nabehandeling)
€20,-
Houten vloer Schuren en Oliën kosten Vanaf €23,- 
Houten vloer schuren en lakken(1 componenten lak)Vanaf €28,-
Houten vloer Schuren reinigen en onderhoudVanaf €8,-

Hopelijk geeft het bovenstaande overzicht je een goede indicatie van wat de kosten zijn om jouw houten vloer te laten schuren en behandelen. Houdt er rekening mee dat er nog wat factoren zijn die invloed kunnen hebben op de prijs. Voorbeelden hiervan zijn onder andere  een hele oude vloer die al lang niet meer behandeld is of een vloer met veel beschadigingen en kromgetrokken planken. Daarnaast kan het ook schelen welke soort afwerking je wilt hebben. Er zijn vele soorten en merken lak en olie voor houten vloeren elk met een ander prijskaartje. 

We raden daarom altijd aan om geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen via de button op de website. Op deze manier kunnen onze vakmensen een accurate prijsindicatie afgeven, zodat jij exact weet welke kosten jij kunt verwachten om jouw houten vloer te laten schuren en lakken of oliën.

Hopelijk geeft het bovenstaande overzicht een goede indicatie van de kosten om jouw parketvloer te schuren en te behandelen. Er zijn uiteraard nog wat factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs, zoals een bijzondere kleur lak of olie of ernstige beschadigingen en ander meerwerk. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan via deze pagina

Dit artikel is geschreven door:
Ryan Flanagan (Auteur)
Parketteur sinds 2012

Meer nieuws

Officieel erkend als specialist
Gecertificeerde parketteurs
Binnen 24 uur offerte op maat
Betaling pas na oplevering

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse om uw parket vloer te laten behandelen?

Al meer dan 23 jaar een familiebedrijf Ook zo enthousiast geworden?
Bent u benieuwd naar de beste behandeling voor u vloer? Wij denken graag met u mee!

Vraag vrijblijvend een offerte aan en wij nemen binnen een dag nog contact met u op.

Voor vragen of advies staan wij natuurlijk ook voor u klaar.
We zijn te bereiken op telefoonnummer:
085 - 06 04 019
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram