Home Nieuws

Houten vloer schuren en oliën kosten

Houten vloer schuren en oliën kosten

Houten vloeren zijn een prachtige en duurzame manier om je huis een warme en gezellige uitstraling te geven. Helaas vergen ze meer onderhoud dan andere vloeren zoals laminaat of vinyl. Om je houten vloer te beschermen en er jarenlang plezier van te hebben, is het belangrijk om ze regelmatig te schuren en oliën. 

Maar wat zijn de kosten hiervan? In deze blog lees je alles over de kosten van het schuren en oliën van je houten vloer.

Hoe bepaal je de kosten voor het schuren van een houten vloer?

Als je een houten vloer hebt, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Een goede manier om dit te doen is door de vloer te laten schuren. Door te schuren worden de oppervlakkige krassen en oneffenheden verwijderd, waardoor de vloer er weer als nieuw uitziet. 

Maar voordat je de vloer laat schuren, moet je weten wat de kosten zijn. In dit blog zal ik je vertellen hoe je de kosten voor het schuren van een houten vloer kunt bepalen. 

De eerste stap is om te bepalen hoeveel oppervlakte je wilt laten schuren. Het schuren van een vloer kan variëren van kleine oppervlakten tot hele kamers. De prijs hangt af van de oppervlakte: hoe groter de oppervlakte, hoe hoger de kosten. 

Daarnaast is ook de toestand van de vloer van belang. Als je een oude vloer hebt, die alleen maar oppervlakkige krassen en oneffenheden heeft, zal het schuren minder tijd kosten dan wanneer je een vloer hebt met veel krassen en diepe groeven. 

Verder heb je te maken met de kosten van de materialen die je nodig hebt. Je hebt onder andere schuurpapier, schuurmachines, olie en eventueel lijm nodig. De kosten van deze materialen zullen meestal niet meer dan €300 bedragen, maar het is belangrijk om deze kosten in je berekening mee te nemen. 

Tot slot moet je de kosten van de arbeid meerekenen. De arbeidskosten variëren per bedrijf, maar je kunt gemiddeld rekenen op €25 per uur. Als je de vloer zelf schuurt, hoef je geen arbeidskosten te betalen. 

De kosten voor het schuren van een houten vloer zijn dus afhankelijk van de oppervlakte, de kwaliteit van de vloer en de kosten van de materialen en arbeid. Voordat je de vloer laat schuren, is het daarom belangrijk om deze kosten te berekenen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Waar moet je op letten bij het schuren van een houten vloer?
Het schuren van een houten vloer is een belangrijke stap in het vloerrenovatie proces. Dit kan een moeilijke taak zijn, maar als je weet waar je op moet letten, kun je het met vertrouwen aanpakken. 

Hieronder vind je enkele belangrijke tips bij het schuren van een houten vloer. 

  • 1. Kies de juiste schuurmachine. Er zijn verschillende soorten schuurmachines beschikbaar, afhankelijk van de staat van je vloer en het gewenste resultaat. Een krachtige machine is nodig voor het verwijderen van oude lak, terwijl een lichtere machine meer geschikt is voor het gladmaken van de vloer. 
  • 2. Selecteer het juiste schuurpapier. Afhankelijk van de staat van de vloer heb je verschillende soorten schuurpapier nodig. Als je een oude laklaag wilt verwijderen, heb je een grove korrel nodig, terwijl een fijnere korrel schuurpapier perfect is voor het gladmaken van de vloer. 
  • 3. Vermijd te veel druk. Wanneer je de schuurmachine gebruikt, moet je ervoor zorgen dat je niet te veel druk uitoefent. Als je te hard schuurt, kan je de vloer beschadigen. 
  • 4. Schuur in de richting van de nerf. Schuur altijd in de richting van de nerf. Hiermee voorkom je dat je onnodig krassen in het hout achterlaat. 
  • 5. Stofafzuiging. Na het schuren is het belangrijk dat je het stof en de korrels grondig verwijdert. Gebruik hiervoor een stofzuiger met een speciale borstel. 

Als je deze tips volgt, kun je er zeker van zijn dat je een perfect resultaat behaalt bij het schuren van je vloer. Vergeet niet dat het schuren van een houten vloer een tijdrovend proces is, dus zorg ervoor dat je de juiste schuurmachines soorten schuurpapier gebruikt.

Reparatiewerkzaamheden houten vloeren
Houten vloeren zijn stijlvol, duurzaam en geven een luxe uitstraling aan elke ruimte. Deze vloeren vereisen echter wel regelmatig onderhoud en reparaties om in optimale conditie te blijven.

Als er reparaties nodig zijn, kunt u deze het beste door een professionele parketteur laten uitvoeren. Als u zelf reparaties uitvoert, kan dit leiden tot schade aan de vloer. Een parketteur kan de vloer inspecteren om te bepalen wat de beste reparatie-optie is. De parketteur kan bijvoorbeeld kleine barsten of krassen herstellen met een speciale vuller, of beschadigde planken vervangen.

Het is ook belangrijk om uw houten vloer regelmatig te bekijken om te controleren of er geen schade is ontstaan. Als u schade of verkleuringen opmerkt, is het raadzaam om meteen contact op te nemen met uw parketteur.

Om uw houten vloer zo lang mogelijk in goede staat te houden, is het belangrijk om regelmatig onderhoud en reparaties uit te voeren. Met de juiste zorg en onderhoud zal uw houten vloer er jarenlang mooi uitzien.

Houten vloer oliën
Houten vloeren hebben een prachtige, warme uitstraling. Ze voegen een klassieke, rustieke look toe aan elke ruimte. Met een houten vloer krijgt u het voordeel van een natuurlijk product dat jaren meegaat. 

Houten vloeren kunnen worden geolied met verschillende soorten olie, afhankelijk van het type hout en de look die je wilt bereiken. De meest voorkomende oliën voor houten vloeren zijn linolie, olie-was, tung-olie en lijnolie. 

Elke olie heeft zijn eigen voordelen, zoals waterafstotendheid, duurzaamheid en een prachtige glans. 

  • Linolie is een van de meest gebruikte oliën voor houten vloeren. Het is een lichte olie die gemakkelijk in het hout dringt en het oppervlakte beschermt tegen schade. Linolie heeft ook de eigenschap om de natuurlijke kleur van het hout te versterken. Het wordt vaak gebruikt op lichtere houtsoorten zoals eik, es en lariks. Olie-was wordt vaak gebruikt om een glanzende, duurzame afwerking te creëren. Het is een combinatie van olie en was die een watervast oppervlakte creëert. Het is het beste te gebruiken op donkerhouten vloeren, zoals mahonie en kersen. 
  • Tung-olie wordt vaak gebruikt als een waterafstotende afwerking. Het is een duurzame olie die een mooie, natuurlijke glans geeft. Tung-olie is ook bestand tegen schimmel en bacteriën, waardoor het een goede keuze is voor houten vloeren die veel water krijgen. -
  • Lijnolie is een lichte olie die in het hout dringt en een glanzende afwerking geeft. Het is ook waterbestendig en kan worden gebruikt op een verscheidenheid van houten vloeren. Houten vloeren kunnen worden geolied in verschillende kleuren en tinten. Als u een rustieke look wilt creëren, kunt u kiezen voor donkere kleuren zoals bruin, zwart of bordeaux. Voor een meer moderne look kunt u kiezen voor lichtere kleuren zoals wit, grijs of beige. 

Het oliën van een houten vloer kan een enorm verschil maken in de uitstraling van de ruimte. Het voegt een prachtige afwerking toe en het beschermt het hout tegen schade. Kies de juiste olie voor uw houten vloer en geniet van jarenlang plezier van uw vloer.

Houten vloer schuren en oliën kosten

In het overzicht hieronder geven wij een indicatie van de kosten om jouw parketvloer te laten behandelen per afwerking. De kosten zijn weergegeven per vierkante meter.

Afwerking                                                                                            Kosten per m2
Houten vloeren Schuren
(Volledig afgewerkt en klaar voor nabehandeling)
€20,-
Houten vloer Schuren en Oliën kosten Vanaf €23,- 
Houten vloer schuren en lakken(1 componenten lak)Vanaf €28,-
Houten vloer Schuren reinigen en onderhoudVanaf €8,-

Hopelijk geeft het bovenstaande overzicht je een goede indicatie van wat de kosten zijn om jouw Houten vloer te laten schuren en oliën. Houdt er rekening mee dat er nog wat factoren zijn die invloed kunnen hebben op de prijs. Onder andere een bijzondere kleur/merk lak of olie en de staat van de vloer spelen hierin een rol.

We raden daarom altijd aan om geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen via de button op de site.  Op deze manier kunnen onze vakmensen een accurate prijsindicatie afgeven, zodat jij exact weet welke kosten jij kunt verwachten om jouw houten vloer te laten schuren en oliën.

Hopelijk geeft het bovenstaande overzicht een goede indicatie van de kosten om jouw parketvloer te schuren en te behandelen. Er zijn uiteraard nog wat factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs, zoals een bijzondere kleur lak of olie of ernstige beschadigingen en ander meerwerk. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan via deze pagina

Dit artikel is geschreven door:
Ryan Flanagan (Auteur)
Parketteur sinds 2012

Meer nieuws

Officieel erkend als specialist
Gecertificeerde parketteurs
Binnen 24 uur offerte op maat
Betaling pas na oplevering

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse om uw parket vloer te laten behandelen?

Al meer dan 23 jaar een familiebedrijf Ook zo enthousiast geworden?
Bent u benieuwd naar de beste behandeling voor u vloer? Wij denken graag met u mee!

Vraag vrijblijvend een offerte aan en wij nemen binnen een dag nog contact met u op.

Voor vragen of advies staan wij natuurlijk ook voor u klaar.
We zijn te bereiken op telefoonnummer:
085 - 06 04 019
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram